Onderhoudsabonnement pelletkachel

Een Onderhoudsabonnement of onderhoudscontract pelletkachel is geen overbodige luxe. Als u een pelletkachel heeft aangeschaft wilt u natuurlijk zorgeloos blijven genieten van uw aankoop. In de regel heeft men voor de CV-ketel een onderhoudsabonnement afgesloten om niet in de kou te komen zitten en een goede-, veilige werking te garanderen. Pelletkachelwarmte heeft ook een dergelijk onderhoudsabonnement. Naast het dagelijks reinigen van de branderbak en de ruit dient de pelletkachel jaarlijks aan groot onderhoud te worden onderworpen. Wat is er dan mooier dat u dat al geregeld heeft met een abonnoment waarmee je het niet kan vergeten.
  • Een veilige werking van uw pelletkachel
  • Bij zelf onderhoud kan in sommige gevallen de garantie vervallen
  • Het rendement blijft gegarandeerd
  • Levensduur van de pelletkachel wordt verlengd
  • Voordeliger dan separate afspraak voor onderhoud
Sommige pelletkachel kunnen wij buiten de woning reiningen. De pelletkachel wordt verplaatst naar buiten waar wij een hefplateau hebben om een nog beter overzicht te hebben over de pelletakchel. Het reinigen van een eenvoudig rookkanaal zit bij de kosten in. Voor een bestaand schoorsteenkanaal adviseren wij reiniging door een gecertificeerde schoorsteenveger.

Wanneer onderhoud aan een pelletkachel uitvoeren

De meeste pelletkachel geven aan wanneer de kachel toe is aan onderhoud. Het is zeer aan te raden het onderhoud elk jaar doen. Het onderhoud kunt u het beste in de zomermaanden laten uitvoeren. In de wintermaanden mag u rekenen op een wachttijd van enkele weken.