arrow_drop_up arrow_drop_down
Elektrische haard

Elektrische Haarden

Bio-ethanol Haarden

Een elektrische  of bio-ethanol haard kunt u overal plaatsen. Er is namelijk geen rookkanaal of schoorsteen nodig. Door de laatste technieken is het vlammenspel  veel realistischer. Door het toepassen van waterdamp wordt zelfs de rook gesimuleerd. Deze waterdamp is niet schadelijk. Het bestaat immers uit water. 

Onze haarden gaan mee met de tijd. Stijlvol vorm gegeven en in diverse uitvoeringen uitvoerbaar. Met een vlammenspel van onze haarden haalt u sfeer en warmte in huis.

Dé oplossing:

De elektrische haard is een uitkomst als bijvoorbeeld een hout- of pelletkachel in uw woning niet realiseerbaar is. Het vlammenspel geeft een huiselijke sfeer. Boomstammetjes in de haarden geven een nog mooier effect. Elektrische haarden en Bio-ethanol haarden geven soms ook nog warmte af.

Voor- en nadelen van een elektrisch haard:

  • geen rookkanaal nodig
  • enkel een stopcontact nodig
  • geen rook, geur of fijnstof
  • gebruiksvriendelijk
  • relatief goedkoop
  • geen onderhoud nodig
  • echt vuur met bio-ethanol brander
  1. niet geschikt als hoofdverwarming
  2. geen echt vuur (illusie van vlammen)

Elektrische haard

Elektrische schouw haard

Wat is een Elektrische haard?

Een elektrische haard is een mooie en makkelijke oplossing om het effect van een open vuur te creëren. De haarden kunnen decoratief gebruikt worden maar hebben in veel gevallen ook een verwarmingsstand.

Het principe van een LED elektrische haard is vrij eenvoudig, lichtprojectie op een draaiende spil. In combinatie met houtstammetjes die mooi gloeien geeft dit een zeer realistisch vuurbeeld. De meeste haarden hebben verschillende licht en warmte standen en zijn voorzien van een afstandsbediening. Een LED elektrische haard is volledig onderhoudsvrij waardoor ze in korte tijd enorm populair geworden zijn. De haard is prima te gebruiken als bij- verwarming of kan enkel decoratief te gebruiken waardoor het stroomverbruik te verwaarlozen is.

Met de laatste ontwikkeling in LED elektrische haarden lijken de vlammen nog meer tussen de houtstammen vandaan te komen terwijl de stammen ook echt lijken te gloeien. Dit type elektrische haarden noemen we dan 3D LED haarden.

Een alternatief van een LED haard is lichtprojectie op waterdamp. Een waterdamphaard geeft een mooi vuurbeeld maar behoeft wel veel onderhoud.

Welke uitvoering wilt u? wand- vrijstaand- of een inbouw haard?

Nu bekijken
Wat is een bioi-ethanol haard?

Wat is een bio-ethanol haard?

Met een  bio-ethanol inzethaard heeft u de mogelijkheid uw eigen haard te ontwerpen. Een schone haard, overal eenvoudig te plaatsen.

Indien u een bestaande haard heeft of zelf een haard wilt ontwerpen kiest u een inzethaard. Wij bieden u de keuze tussen verschillende elektrische of bio ethanol inzethaarden in verschillende formaten.

Indien u van 'echt' vuur houdt, kies dan voor onze bio ethanol brander met keramische steen. We hebben hiervoor speciale inbouw-units ontwikkeld. De branders zijn zeer veilig omdat de poreuze steen de ethanol op neemt en bij omvallen niet meer los laat. Deze inbouw-unit is eenvoudig zelf in te bouwen, een rookgasafvoer is niet nodig.

Bio-ethanol is een volledig biologische brandstof die wordt gemaakt van mais, tarwe, suikerbieten en rogge. Bij de verbranding van bio-ethanol komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij.

Welke uitvoering wilt u? wand- vrijstaand- of een inbouw haard?

nu bekijken

Elektrische- bio-ethanol haard

Wilt u weten wat er mogelijk is?

Wilt u een prijs weten? Mail ons dan even. Contact>>