arrow_drop_up arrow_drop_down
19 april 2020 

Minister Wiebes: "Pelletkachels nog steeds duurzaam"

Minister Wiebes zegt het volgende over de pelletkachel

Minister Wiebes: De subsidie op pelletkachels en -ketels is afgeschaft omdat bij een evaluatie bleek dat de mogelijke gezondheidsschade voor onder meer omwonenden niet opweegt tegen de CO2-vermindering. Zo’n integrale vergelijking was daarvoor nog niet gemaakt, zegt minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD) in een reactie. Dat de regeling is afgeschaft, betekent niet dat het kabinet nu een tegenstander is van pelletkachels. Deze toestellen leiden nog steeds tot duurzame warmte en die is nodig om de energievoorziening te verduurzamen, aldus de minister.

De subsidieregeling is volgens Wiebes niet mislukt. Met name bij warmtepompen zou die voor een stimulans hebben gezorgd. Met de subsidieregeling ISDE is in totaal 100 miljoen euro verstrekt voor de aanschaf van ruim 60.000 pelletkachels en 11.000 pelletketels, blijkt uit cijfers van subsidieverstrekker RVO. (bron Tubantia)

De pelletkachel is dus nog steeds een geweldige en een goedkope manier van verwarmen en het milieu te sparen. De subsidie regeling is wel vervallen maar dat neemt niet weg dat het een uitstekende manier van verwarmen is. De pelletkachel is de oplossing om te besparen op uw stookkosten en geeft een huiselijke sfeer op de koop toe.

Over de schrijver
Reactie plaatsen