Kan je wel wat hulp gebruiken? Download hier de 10 tips voor het aanschaffen van een pelletkachel en meer...
Download NU >>

Kan je wel wat hulp gebruiken?

Dan hebben wij voor jou 10 tips voor je die je helpen de juiste pelletkachel te kiezen. Voorkom dat je straks de zoveelste bent die een verkeerde pelletkachel heeft gekocht. De tips zijn al 1600+ keer gedownload

Page content

Is er in 2017 pelletkachel subsidie

Ja, ook in 2017 is er pelletkachel subsidie. Het budget zal per jaar worden bepaald.  Dat is mooi meegenomen als je van plan bent een pelletkachel aan te schaffen. In 2016 was de pelletkachel subsidie een groot succes. De Co2 uitstoot is weer een beetje gereduceerd.

Als je in 2017 een pelletkachel wilt aanschaffen kunt u rekenen op een riante subsidie van minimaal € 500,-

Is er in 2017 pelletkachel subsidie Cola Anselmo pelletkachelsPelletkachel subsidie 2017 voor iedereen

Voor welke pelletkachels geldt deze subsidie?

Een pelletkachel komt in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie als deze:

 • bestemd is voor de productie van warmte
 • automatisch wordt gestookt op houtpellets
 • een gesloten voorkant heeft
 • voldoet aan de #norm EN 14785
 • een vermogen van 5kW tot 500 kW heeft
 • voldoet aan de technische eisen gesteld in bijlage 2, onderdeel b, van Verordening (EU) 2015/1185

Hoogte en berekening Pelletkachel subsidie 2017

Is er in 2017 pelletkachel subsidieDe Pelletkachel subsidie 2017 als bedoeld in artikel 4.5.6 bedraagt € 50 per kW vermogen van de kachel met een minimum van € 500 voor de kachel die geen warmte overdraagt aan een vloeistof.

Er is al een pelletkachel voor € 1195,- en je ontvangt ook nog € 500,- subsidie.

Des te meer reden om in 2017 met een pelletkachel te gaan verwarmen en te besparen op je stookkosten.

Subsidie pagina van het RVO

Ook € 500,- Subsidie ontvangen? Kies je pelletkachel

Wat stuurt u mee?

Voeg bij uw aanvraag een bewijs van aanschaf en een betaalbewijs toe, ook als u contant betaald heeft. Vraag een goed gespecificeerde (kassa) bon. Een factuur is geen betaalbewijs, behalve als hierop ‘Voldaan’ of ‘Betaald’ staat. Wij raden u aan bij montage de factuur door ons te laten tekenen.

U kunt het bewijs van aanschaf en het betaalbewijs bijvoorbeeld meesturen als digitale foto, scan of schermprint (printscreen). Zorg dat in ieder geval de volgende informatie duidelijk zichtbaar is:

 • een omschrijving van het product, onder andere het typenummer
 • de naam van het merk of de fabrikant
 • de datum van aanschaf
 • het bedrag en de datum van betaling
 • de meldcode van het apparaat dat u heeft gekocht (zie de apparatenlijsten>>)

Bekijk onze pelletkachels


Is er in 2017 pelletkachel subsidie?

Minister Kamp bepaald het volgende;

Minister Kamp: subsidie wordt per 1 januari 2017 verhoogd

(bron: Staatscourant)

pelletkachel-subsidie-2017Minister Kamp heeft aangekondigd binnen de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) de subsidie die zonneboilers krijgen te gaan verhogen.De ISDE-subsidie is beschikbaar voor particulieren en bedrijven.

(foto: Energiewerld)

Gisteren kondigde minister Kamp al een verhoging van het SDE+-budget naar 12 miljard euro aan. Voor kleine hernieuwbare warmteopties zoals zonneboilers wordt door de minister opnieuw de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) opengesteld met een budget van 70 miljoen euro. In de lopende jaargang van deze regeling is er tot en met 31 oktober 2016 voor 29,5 miljoen euro subsidie aangevraagd. Daarmee is 42,5 procent van de 70 miljoen euro budget geclaimd.

Kamp stelt deze week over de ISDE-regeling in een brief aan de Tweede Kamer het volgende: ‘Het aantal aanvragen neemt geleidelijk toe. Zowel de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) als de sector verwacht in 2016 en in 2017 nog veel particuliere en zakelijke aanvragen die op dit moment in voorbereiding zijn. Ook groeit de bekendheid van de regeling nog steeds, waardoor het aannemelijk is dat er in 2017 meer aanvragen zullen worden ingediend dan in 2016. In 2017 stel ik de ISDE wederom open met een subsidieplafond van  70 miljoen euro.’

Over de hoogte van de subsidiebedragen stelt hij: ‘Voor 2017 wordt de aanvraagtermijn voor particulieren verlengd van 3 maanden na aanschaf tot 6 maanden na installatie van het apparaat. Daarnaast pas ik de subsidiebedragen voor enkele apparaten aan. Zo worden grotere biomassaketels en zonneboilers iets meer en kleine biomassaketels iets minder gestimuleerd. Ten slotte wordt de regeling voor warmtepompen vereenvoudigd en beter uitvoerbaar gemaakt. Daarnaast richt ik mij in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Versnellingstafel Duurzame Warmte ook op het vergroten van de bekendheid van de regeling, onder andere met publiekscampagnes.’