arrow_drop_up arrow_drop_down

De voordelen van een pelletkachel  

  • Duurzame verwarming
  • Flink besparen op je stookkosten tot wel 40-60%  
  • Geen grote schoorsteen/rookkanaal nodig
  • CO2 neutraal en beter voor het milieu
  • 80% minder fijnstof uitstoot dan een houtkachel
  • Veilig verwarmen door ingebouwde veiligheidsvoorzieningen
  • Automatisch starten en regelbare warmte
  • Sfeervolle- en comfortabele verwarming
  • Integreerbaar in kostenverlagend verwarmen
  • Ook goed zelf te installeren

De pelletkachel is een duurzame oplossing

Maar hoe dan?

De mensheid verwarmt al eeuwen zijn leefomgeving op hout. De manier waarop hout nu wordt verbrand is gelukkig veranderd en een stukken  schoner dan vroeger.

Pellets

Pellets, de nieuwe brandstof, zijn geperst uit schoon zaagsel tot een cilindervormig staafje die als brandstof dient. De pellets worden volautomatisch naar de branderbak getransporteerd en ontstoken voor verbranding. Door het gebruik van een pelletkachel haal je de warmte en gezelligheid van vuur in huis.

Milieu?

In tegenstelling met een houtkachel stoot de pelletkachel 80% minder fijnstof uit dan een houtkachel. Dit is ver binnen de gestelde eisen.

In Nederland staan 1,3 miljoen houtkachels tegen 50.000 pelletkachels. Met het vervangen van een houtkachel voor een pelletkachel draagt u zeer zeker bij aan de luchtkwaliteit in uw omgeving.

Pelletkachels verlagen je gasverbruik

In 2050 moeten alle woningen gasloos zijn. Om nu al zo min mogelijk gas te gebruiken kan met een pelletkachel al een hele goede groene start worden gemaakt. Door je leefruimte te verwarmen met een pelletkachel wordt het grootste deel van het gasverbruik al flink gereduceerd en kan je al 40-60% besparen op je verwarmingskosten.  Gas kost nu al meer dan € 0,75/m3.


Van het gas af in kleine stappen

Om een woning energieneutraal te maken is een investering van ongeveer €18.000,- nodig. Dat is een heel bedrag. Met relatief lagere investeringen kan je al enorm bijdragen aan het verlagen van het gasverbruik en verlagen van je energierekening.

Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van:

Pelletkachels, ZonnepanelenElektrische boilers, en Infraroodverwarming.


De combinatie van zonnepanelen en een elektrische boiler is zeker een overweging waard. Bekijk ook het stappenplan >>

Zelf een pelletkachel plaatsen?

DAT KAN. Je bent handig en je wilt zelf een pelletkachel installeren? Wij helpen je op weg.

Veel van onze pelletkachels zijn daar geschikt voor. Heb je vragen dan kan je altijd bij ons terecht.

Uitgebreide handleidingen zijn beschikbaar voor het instellen en onderhouden van de pelletkachel. Jeuken je handen en wil je snel aan de slag? Bekijk ons assortiment en bestel direct je kachel online.

De meest pelletkachels worden uit voorraad geleverd zodat je snel kan beginnen met het op duurzame en sfeervolle manier verwarmen van je woning. Snelle en gratis levering aan huis.

Lees meer over "doe het zelf installatie" >>

Waar kan je veel pelletkachels bekijken?

Loop je ook warm voor zo'n mooie duurzame pelletkachel en wil je ook flink besparen op je stookkosten?

Kom dan langs in Zuid-Scharwoude, Noord-Holland. Daar hebben wij een ruime showroom met altijd minimaal 15 pelletkachel modellen.

In ons experience center kan je pelletkachels zien en de warmte voelen. Daar kunnen wij je een fantastische ervaring bieden en je voorzien van advies en informatie over de pelletkachels om tot een goede keuze te komen. 

Merkdealer

Wij zijn de grootste dealer van Artel/Fire plus/Italfuoco, Royal , Duroflame, en Piazzetta pelletkachels in Noord-Holland en specialist op het gebied van warme lucht pelletkachels in diverse prijsklasse.

Voor advies, kom eens vrijblijvend langs in onze showroom/experience center