Het wordt te warm. Wat te doen?

Pelletkachel Temperatuur instelling

Bij een pelletkachel kan de gebruiker twee instellingen doen om de temperatuur in de ruimte te regelen.

* Gewenste temperatuur in de ruimte

* Vermogen/versnelling waarbij kachel werkt als temp lager is


Gewenste kamer temperatuur

Dit is de temperatuur welke gewenst wordt in de ruimte. Bij de meeste pelletkachels zit aan de achterkant een ruimte voeler, welke de actuele kamer temperatuur meet. De kachel gaat in een hoger vermogen verwarmen, zolang de gemeten kamer temperatuur , lager ligt dan de ingestelde temperatuur. Na het bereiken van de ingestelde kamer temperatuur gaat de kachel in de laagste stand branden (Meestal aangeduid met " Eco " of " Werking Modulatie ".


LET OP ! De meeste pelletkachels geven op de laagste stand nog steeds 1,5 tot 3 kw. Als de kamer niet groot is of goed geïsoleerd en de buiten temperatuur is hoog, dan kan het gebeuren dat de kamer temperatuur verder oploopt dan de ingestelde waarde.


Vermogen instelling pelletkachel

Bij de meeste pelletkachels zijn er 5 vermogens instellingen mogelijk.

Stand 1 is het laagste vermogen waarbij de pelletkachel kan werken (Meestal 1,5 tot 3 kw). Stand 5 is het hoogste vermogen, welke de kachel kan afgeven. Dit getal komt ook meestal terug in de benaming van de kachel.

Is een ruimte groot en slecht geisoleerd dan duurt het langer alvorens de ruimte opwarmd, stel dan een hogere vermogen stand in (meer warmte afgifte). Na het bereiken van de gewenste temperatuur gaat de pelletkachel automatisch in de laagste stand branden. Meestal aangegeven met "Eco"of "Werking modulatie" in het display.


Wat te doen als de temperatuur hoger wordt

Als de kamer temperatuur blijft oplopen na het bereiken van de ingestelde temperatuur, kan eventueel de "Eco Stop" geactiveerd worden. Na activeren van de "Eco stop" zal de kachel volledig uitgaan. Dit zal gebeuren nadat de gemeten kamer temperatuur wordt overschreden met het getal welke is ingevoerd bij de " Eco stop modus"